Lag dine egne munnvann selv

Lag dine egne munnvann selv, en 100% naturlig oppskrift.

Du har sikkert hørt om fordelene med saltvann eller brukt det til å behandle sår hals, tannkjøtt og til og med smertelindring etter en tannprosedyre. En munnskylling med saltvann er et enkelt og rimelig hjemmemiddel som brukes for å lindre ubehag i munnen, men hva er fordelene med denne hjemmelagde løsningen?

SALTS HISTORIE TIL MEDISINSK BRUK

Visste du at den medisinske bruken av salt dateres tilbake til 1600 f.Kr.? Helsefordelene med salt er registrert i noen av de eldste medisinske skriptene. Man trodde at salt kunne tørke ut og desinfisere sår. Gammel egyptisk medisin foreskrev anti-infeksjonsløsninger, som hadde salt som basisingrediens. Disse ble administrert oralt, påført som en salve eller suppositorium. Gresk medisin laget oss også av salt ved å blande det med honning for å lage en aktuell applikasjon for å desinfisere kutt og sår.

HVORDAN SALT HEMMER DENTALBAKTERIER

Salt er et mineral som hovedsakelig består av natriumklorid (NaCl). Å skylle munnen med en NaCl-løsning er et gammelt middel som antas å fremme sunt tannkjøtt og oppmuntre til restitusjon fra munnsår. Ifølge tannleger kan anbefale å legge til en saltbasert munnskylling til tannbehandlingen for å opprettholde god munnhelse. Men hvordan hjelper det å skylle munnen med saltvann? Når plakk interagerer med høye doser sukker (fra sukkerholdig mat og drikke), skaper det syrer som angriper tannemaljen. Plakkoppbygging bidrar også til tannkjøttsykdom. Studien fant at saltvann effektivt reduserte plakk og som et tillegg til rutinemessig mekanisk plakkkontroll for forebygging av oral sykdom. Husk at tannpuss to ganger om dagen og rengjøring mellom tennene med tanntråd eller andre mellomromsrengjøringsmidler er fortsatt en viktig del av en sunn munn og et sunt smil.

HELBENDE EGENSKAPER AV SALTVANN

Tannlegen din kan foreslå at du skyller munnen med saltvann etter tanntrekking. Dette er fordi saltvann er kjent for sine naturlige helbredende egenskaper. Hjemmemiddelet kan også brukes til å lette ubehag fra munnsår samtidig som det hjelper til med restitusjonsprosessen. Saltvann fremskynder sårheling ved å redusere betennelse og bakterier i munnen.

Å LAGE EN SALTVANNSKYLL

Det er enkelt å lage en saltvannsbasert munnskyll; alt du trenger er salt og litt varmt vann. Tilsett en 1/2 teskje salt til en kopp varmt vann. Du kan bruke denne kostnadseffektive skyllingen til å:

  • Lindre munnproblemer
  • For smertelindring etter tanntrekking
  • Reduser ubehag fra sår hals og tunge

Selv om det er fordeler med å bruke en munnskylling med saltvann, bør det ikke erstatte din daglige munnhygienerutine. Å ta godt vare på tennene starter med børsting to ganger om dagen og mellomromsrengjøring. Ved å gjøre dette fjerner du effektivt plakk, bakterier og matpartikler som kan sette seg fast mellom tennene. Før du bruker dette hjemmemiddelet, ta kontakt med tannlegen din for å finne ut hvordan og når du skal bruke det.

Sorter etter

Handlevogn

Ingen varer i handlevognen.

Le Serail Marseille såpeflak

Le Serail Marseille såpe

Tyrkiske viner

© 2008 - 2024 VitexNatura Naturligt friskt! | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore