Rengjøring med eddik og natron

Hva om vi fortalte deg at du bare trenger to ingredienser for å rengjøre det meste av hjemmet ditt? Ja det er natron og kjøkkeneddik! Hvordan fungerer rengjøring med natron og kjøkkeneddik?

Renseeddik er faktisk et uunnværlig produkt for en god husholdning. Enten det gjelder kalkfjerning, rengjøring eller luktfjerning, er rengjøring av eddik økonomisk og hører hjemme i ethvert husholdningsskap. Nedenfor finner du et utvalg av applikasjonene som forekommer i hver husholdning.
Du kan bruke renseeddik for å avkalke apparater (inkludert kaffetrakter, vannkoker). Fortynn renseeddiken med vann, la den virke over natten og skyll deretter med vann. Du kan også avkalke kranene og dusjhodet med varmt vann og en dæsj renseeddik.


For å forstå hvorfor det hjelper å vite hvordan reaksjonen av natron og eddik fungerer. Natron også kalt natriumbikarbonat er en base og baser vil ha et proton. Eddik er en syre og syrer har et proton de ønsker å bli kvitt. Den brusende kjemiske reaksjonen du ser når du blander natron og eddik er utvekslingen av disse protonene, som produserer karbondioksid i form av brusende skum og etterlater vann. Så det som gjenstår er egentlig bare vann! Så selv om kombinasjonen er potent, er det ikke noe du kan lage på forhånd og lagre i en sprayflaske.

Er det farlig å blande eddik og natron?
Ikke i det hele tatt. Blanding av blekemiddel og ammoniakk kan frigjøre den giftige og noen ganger dødelige kloramingassen. Natron og eddik er helt forskjellige. Reaksjonen du får ved å blande disse to forbindelsene forårsaker frigjøring av karbondioksidgass, den samme gassen vi puster ut fra kroppen vår. Det er allerede mye karbondioksid i luften. Hvis du er bekymret, sørg for at du bruker den i et godt ventilert område.

Det er nesten vanskelig å tro: Ved å kombinere to tilsynelatende milde produkter kan du gjøre de fleste tøffe jobbene rundt hjemmet ditt. Men faktum er at natron og eddik vanligvis er det eneste paret du trenger for å rengjøre huset ditt. Hemmeligheten ligger i hvordan du bruker de to. Men så lenge du husker disse oppskriftene, vil du alltid ha et kraftig rengjøringsmiddel for hånden for de mest skitne jobbene.

 

Rengjør med natron og eddik i rustfri stålvask.

1. Frisk opp et sluk (og få en vask i rustfritt stål til å skinne).
I stedet for å bruke sterke kjemikalier som potensielt kan skade rørene, kan du tømme og friske opp avløpet ved å tilsette en kopp natron og 1 kopp eddik. Hold alltid forholdet mellom en del natron og to deler eddik. Blandingen vil bruse og boble, og etterlate alt fantastisk rent igjen. Skyll deretter med veldig varmt vann i noen minutter og la så det kalde vannet renne en stund.

Mens overflaten er fuktig, benytt anledningen til å strø ekstra natron i vasken og skrubb godt med en skrubbebørste eller svamp. De litt slipende egenskapene til natron hjelper til med å fjerne smuss og flekker som sitter fast.

2. Løs opp lime.

Gjenstridige kalkbelegg forsvinner som snø i solen! Legg en eddik-våt klut eller tørkepapir på det berørte området og la det sitte i noen timer. Fjern kluten, skrubb med en natronpasta (en blanding av tørr natron og akkurat nok vann til å lage en pastalignende konsistens), spray lett med eddik og tørk av.

3. Fjern flekker fra teppet.

Med disse rengjøringsmidlene i skapet ditt vil du ikke krype hvis noen søler litt sprit på teppet ditt. Lag en pasta med natron og en liten mengde eddik og dupp den på det fargede teppet med fingrene. La blandingen hvile og tørke over natten, og vakuum opp resten. Før du prøver dette tipset på et stort område, test det på et lite, usynlig stykke teppe. Hvis alt ser rent ut, behandle resten av flekken.

4. Drep mugg i oppvaskmaskinen.

De rensende og deodoriserende egenskapene til natron og eddik gjør underverker for tøyet ditt. Tilsett ½ kopp natron til vaskemiddelet for å øke rengjøringsevnen. Å tilsette en kopp eddik under skyllingen vil bidra til å få alt til å skinne.

5. Rengjør skjøter.

De slipende egenskapene til natron gir mer muskler til ditt eget skrubbearbeid. Lag en pasta med natron og vann, slip skjøtene med og spray lett med eddik, skyll deretter grundig. Takket være den brusende effekten blir leddene dine vakkert rene igjen.

6. Bli kvitt gunk på gryter og panner.

Tørkede matpartikler, påkaket skitt og brente matrester kan ofte være vanskelige å rengjøre, men de er ingen match for denne mektige gjengen. Dryss natron på fuktige (ikke våte) gryter og panner, spray med eddik og tørk av med en skuresvamp. Den lette skummende handlingen vil fjerne noe av det seige smuss.

7.Boost vaskemiddel.

Det høres kanskje ut som en klisje, men å tilsette en halv kopp natron til den vanlige mengden flytende vaskemiddel får virkelig en lysere vask. Natronen myker også vannet, slik at du faktisk bruker mindre vaskemiddel. Å tilsette 1/2 kopp natron til maskinene dine øker også blekemiddelstyrken, så du trenger bare halvparten av den vanlige mengden blekemiddel.

8. Rengjør dusjhodet.

Hvis du bor i et område med hardt vann, er det nesten umulig å forhindre at kalk og mineraler vises på dusjhodet ditt over tid. Det kan til og med bli tett med kalken. Men natron og eddik kan få det til å se ut som nytt!
Plasser dusjhodet i en stor ziplock-pose og hell i nok hvit eddik til å dekke det. Forsegl posen og la den stå over natten. Om morgenen, fjern dusjhodet og dryss litt natron over overflaten. Når dusjhodet bløter, bryter eddiken ned det harde vannet og gjenstridige flekker. Å tilsette natron på slutten av bløtleggingen skaper den brusende kjemiske reaksjonen, som nevnt ovenfor, for å gi litt ekstra styrke. Når boblene stopper, bruk en gammel tannbørste til å skrubbe dusjhodet godt, og skyll det deretter med varmt vann.

9. Rengjør toalettskålen.

Spray innsiden av toalettskålen med hvit eddik til den er helt våt. Dryss deretter en god del natron på den våte overflaten og spray om nødvendig litt mer eddik for å starte reaksjonen. Vent et minutt eller to og skrubb deretter toalettskålen grundig med en toalettbørste.

10. Mugg på badet.

Alle vet om muggflekker på badet på tetningskantene dine. Du kan kjøpe dyre slitesterke produkter som HG, men disse er virkelig ikke fine å bruke hvis du ikke får luftet skikkelig. De har en veldig tung lukt, som umiddelbart treffer pusten. Lag en annen pasta av natron med litt vann, skrubb den godt, spray renseeddik på den, og la stoffet gjøre sitt. Skyll den deretter av med rent vann, og tetningskantene og fugene dine er fantastisk rene og hvite igjen.

11. Rengjør den påstekte ovnen.

Alle kjenner en skitten kakeovn! Kan ikke rengjøres med stålull, og heller ikke med skuresvamp. Igjen tilbyr denne duoen en løsning. Dryss litt natron på stekebrettet, eller lag en pasta av natron med vann, og påfør den på veggene med en svamp. spray med eddik og la det trekke over natten. Hvis det ikke er helt borte, gjenta det en gang til på de resterende stedene. Fjern restene med en kjøkkenrull, skrubb resten med rent vann. Du kan også rengjøre brennerne på gassovnen din på denne måten, de skinner som nye igjen.

12. Polsk sølv og kobber.

Det er flere måter å fjerne anløp og få sølv til å skinne. En metode er å bruke en pasta laget av en del vann og tre deler natron slik at du har en pasta. Poler kobber og sølv med dette som du er vant til. Skyll den av og bruk en ren klut for å tørke den til en glans.

13. Mat og bruk av eddik og natron.

To spiseskjeer kjøkkeneddik blandet med en halv liter vann vil også effektivt fjerne plantevernmidler fra frukt og grønnsaker.

Når det legges til egg, gjør natron omelett luftigere. Bare tilsett en halv teskje per tre egg.

Mørt kjøtt og drep bakterier ved å marinere kjøttet i eddik; balsamicoeddik gir også en fin smak. Kjøtt må marineres i en kvart kopp eddik og krydder i opptil 24 timer før tilberedning.

Egg kan gå i stykker under koking. For å holde dem intakte og for å gjøre det lettere å skrelle eggene, tilsett en spiseskje hvit eddik for hver liter vann.

Ikke kast bort salatdressing eller majones som er igjen i bunnen av glasset. Risting noen dråper eddik i glasset vil gjøre det lettere å komme ut.

Hjelper osten å vare lenger ved å pakke den inn i en eddik-våt klut eller tørkepapir for å hindre at det dannes mugg. Legg den pakkede osten i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet

For å få de lyseste, strekfrie fargene når du farger påskeegg, kombinerer du en teskje eddik med en halv kopp varmt vann og matfarge.

14. Personlig hygiene og helse.

Bakepulver kan brukes som tørrsjampo for å bekjempe flass. I stedet for tradisjonell sjampo, masser natron inn i hodebunnen.

En ukentlig skylling av en kopp eplecidereddik er en annen effektiv metode for å bekjempe flass, og det hjelper også med å fjerne anløp og gi glans.

Myk opp håret og bekjemp flisete tupper ved å tilsette natron til hårbalsam. Dekk til med hette i opptil 20 minutter før skylling.

Rengjør hårbørster og kammer med en teskje natron og litt varmt vann. Rens grundig.

Lindre irritasjon fra insektstikk, inkludert myggstikk, ved å påføre en pasta med natron og vann eller ved å duppe med en bomullsdott dynket i eddik.

Bekjemp halsbrann ved å drikke en kombinasjon av en halv teskje natron og en halv kopp vann.

Nyt en spa-behandling hjemme ved å ta et avslappende bad med en halv kopp natron i. Et annet alternativ er å bade i et varmt bad som bruker en halv kopp eddik for å myke opp og fjerne de døde hudcellene.

Rengjør tannbørstene ved å legge dem i bløt over natten i en kombinasjon av en kvart kopp natron og en kvart kopp vann.

Et 20-minutters fotbad i en del eddik og to deler varmt vann kan bidra til å fjerne døde hudceller og myke opp føttene. Dette hjelper også mot sopp. Som soppnegler.

Bakepulver er en mild skrubb for huden. Kombiner tre deler natron med en del vann, og påfør deretter i sirkulære bevegelser. Rens grundig.

Ukentlig børsting med en tannbørste dyppet i eddik kan bidra til å friske opp pusten og bleke tennene.

Hjelp neglelakken til å vare lenger ved å tørke av neglene med eddik før du påfører fargen.

15. Kjæledyr.

Å drysse natron rundt matskålen til et kjæledyr kan avskrekke skadedyr.

Et lag med natron under kattens søppel kan bidra til å redusere lukt i søppelboksen.

Folk kan bruke natron til å lage en tannkrem for å pusse kjæledyrets tenner.

Spraying av hunder med hvit eddik fortynnet med vann kan bidra til å avvise lopper og holde pelsen skinnende.

16. Rundt huset.

Du kan behandle grønne avleiringer, alger og ugress med ufortynnet renseeddik og la det trekke inn. Det grønne avleiringen forsvant etter et døgn. Når solen skinner går det enda fortere. Eventuelt kan du bruke en høytrykkspumpe. Ideell for din terrasse, takstein og hagemøbler. Se opp for kalkholdige steiner og gresset ditt, som blir brunt hvis det kommer rengjøringseddik på det.

Kalk, brune kanter, alger og annet smuss på skroget på båten din kan fjernes med ufortynnet eddik og en svamp eller klut. Undervannsdelen av et skip kan også rengjøres med grønnsåpe og mye renseeddik. Angrepet og organismer blir drept av syren i renseeddiken. La rengjøringseddiken trekke inn og spray eller børst.

Du kan også bruke renseeddik til mange formål i campingvognen, akkurat som hjemme og på båten.

Rengjør vinduene med en bøtte med vann, denaturert sprit og en god skvett renseeddik.

Maurstier kan bekjempes med rensende eddik.

17. Andre tips.

Du kan beskytte persiske tepper mot møll ved av og til å spraye med en løsning av vann og en dæsj renseeddik.
Legg en ny pussesklut i renseeddik og vann over natten før du bruker pussen. Chamois kluter forblir myke når du skyller dem med rengjøringseddik og vann.

Rengjøring av eddik fjerner sementflekker.

Bløtlegg aluminiumsbrennere på gasskomfyren over natten, og rengjør deretter med såpe og en stålullsvamp.

Du kan fjerne epoksy fra hendene ved å bruke renseeddik.
Dupp kattetiss på teppet med kjøkkenrull og dryss deretter over eddik.

La skitne blomstervaser ligge over natten i renseeddik og vann, med oppvaskbørsten langs innsiden og vasen din er krystallklar og ren igjen.
 


Rengjøringseddik er en mirakelkur i og rundt hjemmet ditt! De sprøeste flekkene forsvinner og alle overflater blir plettfrie.

Eddik har eksistert i tusenvis av år. Det er et ekstremt allsidig og rimelig middel som kan brukes til mange formål. Rengjøringseddik er biologisk nedbrytbart og har ingen negativ innvirkning på miljøet. Rengjøringseddik kan til og med erstatte noen av de vanlige vaske- og rengjøringsmidlene.
Rengjøringseddik brukes kun som rengjøringsmiddel og ikke i tilberedning av mat. Rengjøringseddik har en surhet på 8 %, som er mye høyere enn naturlig eddik for tilberedning av mat.

Sorter etter

Handlevogn

Ingen varer i handlevognen.

Le Serail Marseille såpeflak

Le Serail Marseille såpe

Tyrkiske viner

© 2008 - 2024 VitexNatura Naturligt friskt! | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore